Gewest neemt beheer over van vier gemeenteparken

© google

Gewestelijk agentschap Leefmilieu Brussel neemt het beheer over van vier parken die tot nu toe in gemeentelijke handen waren. Dat heeft de Brusselse regering beslist. Het gaat om het Bospark in Anderlecht, en het Molenbeekse Marie-José-, Albert- en L28-park. Over de tien overige parken die gemeenten graag willen overdragen aan het Gewest, bestaat nog geen akkoord.

Zes Brusselse gemeenten vragen vaak al van sinds het begin van de legislatuur aan minister van Leefmilieu Céline Fremault (CDH) om parken aan het Gewest over te dragen, ontdekte BRUZZ in maart. Het ging in totaal om veertien parken. De zes gemeenten doen dat vooral omdat ze zelf niet genoeg geld en gespecialiseerd personeel hebben om de parken goed te onderhouden.

Milieuminister Fremault moest ergens het geld vandaan halen om die groene ruimten over te kunnen nemen, en dat is nu voor 4 van de 14 parken gelukt. Het beheer ervan wordt overgedragen aan Leefmilieu Brussel, heeft de regering beslist. "Het gaat om het Bospark in Anderlecht, het Marie-Josépark en Albertpark in Molenbeek, en het park L28, eveneens in Molenbeek", zegt Serge Kempeneers, hoofd groene ruimten bij Leefmilieu Brussel. "Die parken beslaan samen in totaal een oppervlakte van 14 hectare."

Leefmilieu Brussel gaat 43 nieuwe medewerkers aanwerven, onder meer voor het onderhoud, de planning en de organisatie van activiteiten in deze vier parken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?