Gewest tegen verhuizing asielcentrum naar Heembeek

© Saskia Vanderstichele

Ook minister-president Rudi Vervoort (PS) is tegen een verhuizing van het asielzoekerscentrum dat nu in het Klein Kasteeltje huist naar Neder-Over-Heembeek. Hij toont zich daarmee solidair met waarnemend burgemeester Philippe Close (PS).

Begin juli kreeg staatssecretaris van Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) groen licht van de federale ministerraad voor de bouw van een asielzoekerscentrum in het noorden van Brussel. Als nieuwe locatie voor het asielzoekerscentrum werd Neder-Over-Heembeek aangeduid. Waarnemend burgemeester Philippe Close (PS) vond dat geen goed idee. "Er kan geen sprake van zijn dat een oplossing voor het centrum van de stad ten koste gaat van het noorden van Brussel", zei hij eerder.

Het Brussels Gewest toont zich solidair met de opvatting van de burgemeester van Brussel-Stad. Ook minister-president Rudi Vervoort (PS) is tegen de verhuizing van het asielzoekerscentrum naar het noorden, schrijft Le Soir. Dat blijkt na een interpellatie van OCMW-voorzitter Ahmed El Ktibi in het Brussels parlement afgelopen vrijdag.

Neder-Over-Heembeek neemt al een belangrijk deel van de noodzakelijke infrastructuur op zich, is de redenering. Er zijn al verschillende Seveso-fabrieken, waarvoor strenge veiligheidseisen gelden, en een verbrandingsoven. Daarnaast is er al een centrum voor niet-begeleide minderjarigen, Mena, en in de toekomst komt er ook een nieuwe gevangenis in Haren.

Het nieuwe asielzoekerscentrum zou er vanaf januari 2019 moeten zijn en een capaciteit hebben van 750 mensen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over

Nieuws uit Brussel in je mailbox?