Giovanni Bordonaro (31) is de nieuwe voorzitter van de PVDA Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Bordonaro is sinds 2018 al fractievoorzitter van de PVDA in de gemeenteraad van Anderlecht en maakt sinds 2013 deel uit van de partij. "We zijn klaar om in 2024 deel uit te maken van de gemeentelijke meerderheden.”

Bordonaro (31) is vader van een driejarige dochter en al sinds zijn 22ste actief binnen de partij. Als fractieleider in Anderlecht werd hij de laatste maanden bekend wegens zijn verzet tegen Good Move.

Gemeenteraadsverkiezingen 2024

“Met onze 200 afgevaardigden zijn we het eens geworden: voor 2024 zijn we klaar om deel uit te maken van gemeentelijke meerderheden”, klinkt het in een persbericht. “We willen positieve ervaringen creëren: met de mensen samenwerken, een band smeden tussen het politieke leven en dat van burgers en verenigingen.”

De nieuwe voorzitter wil de afdelingen die reeds goed gevestigd zijn in verschillende volkswijken, zoals in Anderlecht, Molenbeek, Sint-Gillis, Brussel-Stad, Vorst en Schaarbeek, verder versterken. "We hebben ook afdelingen gelanceerd in Ukkel, Jette en Sint-Lambrechts-Woluwe”, aldus Bordonaro. “We willen onze wortels verdiepen, maar ook uitbreiden in het hele gewest."

Huisvesting en mobiliteit

Daarnaast zal Bordonaro verder inzetten op de reeds bestaande speerpunten van de partij, zoals huisvesting en mobiliteit. "We kunnen niet strijden tegen onzekerheid en voor meer koopkracht zonder het huisvestingsvraagstuk op te lossen. We moeten ambitieuze maatregelen nemen, zoals een bindende huurprijsplafond en een aandeel van 30 procent sociale woningen bij alle nieuwe particuliere woningbouwprojecten”, aldus Bordonaro.

Wat mobiliteit betreft, wil de partij vooral inzetten op een goede bereikbaarheid. “Ik wil een stad waar het openbaar vervoer een efficiënte en aangename manier is om je te verplaatsen”, aldus de nieuwe voorzitter. “Een stad waar jongeren die 's avonds uitgaan, of mensen die 's nachts werken, met het openbaar vervoer, via nachtroutes, thuis kunnen komen.”

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni