GOK: CD&V distantieert zich van vrij onderwijs

De Brusselse CD&V wil niet dat Vlaamse kinderen onbeperkt voorrang krijgen in het Nederlandstalig onderwijs in Brussel. De katholieke scholen hebben hiervoor gepleit. Ze willen hiermee een eind maken aan de inschrijvingsproblemen in het Nederlandstalig onderwijs in Brussel: Vlaamse ouders krijgen hun kinderen niet langer ingeschreven in de school van hun keuze.

CD&V-fractieleider Walter Vandenbossche vreest echter een onderwijs met twee snelheden: "Sommige scholen willen de volledige vrijheid over het inschrijfbeleid maar dan gaan ze voorbij aan de betere spreiding van
kansarme leerlingen over alle Nederlandstalige scholen die het GOK heeft bewerkstelligd. Die spreiding is voor de CD&V van essentieel belang."

Vandenbossche wil daarom dat de regeling die dit jaar van kracht was, beperkte voorrang voor Nederlandstaligen én voor kansengroepen, blijft. Het Lokaal Overlegplatform, dat de Nederlandstalige Brusselse scholen overkoepelt over de netten heen, moet hierover snel een consensus bereiken, vindt Vandenbossche.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?