Groen krijgt derde plaats op Ecolo-lijst

© SaS
Voor de verkiezingen voor de Kamer in mei 2014 heeft Groen de derde plaats bemachtigd op de Brusselse Ecolo-lijst. Dat bevestigt staatssecretaris Bruno De Lille aan Brussel Deze Week.

De derde plaats op de Brusselse Ecolo-lijst voor de Kamer gaat naar Groen. Wie de plaats zal invullen, is nog niet duidelijk. De naam van Zakia Khattabi wordt genoemd als lijsttrekster.

De derde plaats op de Ecolo-lijst is een strijdplaats. Op dit moment heeft Ecolo twee Brusselaars in de Kamer. De partij hoopt die nu met de steun van Groen te kunnen behouden, en eventueel een derde zetel binnen te halen.

Voor Groen-kiezers wordt het wel ingewikkeld; zij moeten voor de Kamer op Ecolo stemmen, en voor de Brusselse en Europese verkiezingen op Groen.

Sinds de splitsing van B-H-V is het voor Vlaamse partijen niet meer realistisch om met een eigen partijgebondenlijst een kamerzetel binnen te halen. Een plaats op een Franstalige lijst (zoals in het geval van Groen) of een eenheidslijst van verschillende Vlaamse partijen zijn de enige alternatieven met zicht op een direct verkozen Vlaams-Brussels kamerzitje.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?