Groen! wil alle uitkeringen optrekken

Enkele kopstukken van de partij Groen! stonden dinsdagochtend op de markt in Schaarbeek. Ze wilden de armoede in Brussel aankaarten, en lieten weten dat de uitkeringen opgetrokken moeten worden.

De partij Groen! houdt een ludieke actie op de markt in Schaarbeek, want te veel Brusselaars leven in armoede.

Tinne Van der Straeten (Groen!), lijstrekker Kamer BHV: "Voor mensen die vandaag in armoede leven is werkelijk alles te duur. Een derde van de Brusselse kinderen groeit op in een gezin waar niet gewerkt wordt. Het is voor die mensen en kinderen dat we vandaag actie voeren."

Groen! wil het probleem aanpakken en na de verkiezingen de uitkeringen optrekken tot boven de Europese armoedegrens.

Maar daar hangt een prijskaartje van 1,25 miljard euro aan. Terwijl andere partijen in tijden van economische crisis uitpakken met bezuinigingsplannen wil Groen! geld uitgeven. "Er moet inderdaad op een aantal vlakken bespaard worden," zegt Van der Straeten. "Bijvoorbeeld op de intrestaftrek van grote bedrijven. Die middelen kunnen we dan heroriënteren om armoede te bestrijden."

Als lijsttrekster in Brussel-Halle-Vilvoorde focust Tinne Van der Straeten zich op onze regio. "Brussel is het armste gewest, wat bijzonder schrijnend is omdat Brussel als regio met veel tewerkstelling en Europese instellingen twintig procent bijdraagt tot de Belgische welvaart," verduidelijkt Van der Straeten. "Het is erg dat de federale overheid de Brusselaars zo laat stikken en de laatste drie jaar geen enkel initiatief heeft genomen om iets te doen aan de armoede."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?