Groenen in Sint-Joost krijgen 1.125 euro sluikstortboete

© Ecolo-Groen Sint-Joost-ten-Node via Facebook
| De pancarte aan het hek in de rechterbovenhoek is volgens de netheidsdiensten van Sint-Joost-ten-Node sluikstort. En dat wordt streng beboet.

De groenen van Sint-Joost-ten-Node hebben van de gemeente 1.125 euro boete gekregen voor sluikstorten. De gemeente beoordeelt drie pancartes met uitleg over een plantactie van de groenen, als sluikstort. De actie moest ironisch genoeg het gebrek aan groen en teveel aan rondslingerend afval aanklagen.

Ecolo-Groen, die in gemeenteraad van Sint-Joost in de oppositie zitten, plantten in het laatste weekend van november boompjes op enkele stukjes braakliggend terrein in de gemeente. De actie kaderde in een nationaal sensibiliseringsweekend van Ecolo voor meer groen en minder sluikstort.

Om de actie te duiden, hingen de groenen pancartes op. Sluikstort volgens de gemeente, die de groenen een boete van 1.125 euro oplegt. Het is de enige Brusselse groep die een bekeuring heeft gekregen, ook al plantten alle Brusselse groenen boompjes in hun gemeentes.

"We voelen ons geviseerd. Andere affiches, stickers en aanplakbrieven kunnen wél blijven hangen, maar onze kleine kaartjes voor een gezellige actie worden beboet. Waarom?," vraagt gemeenteraadslid voor Groen Veerle Vandenabeele.

De groenen beraden zich op dit moment over juridische stappen."Is de boete juridisch waterdicht, dan zullen we de kwestie aankaarten op de gemeenteraad. Zoniet, zullen we ze aanvechten," klinkt het.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?