Huizenblok Zuidwijk niet afbreken, maar wel renoveren

Een van de woongebouwen vlak bij de Merodestraat, in de Zuidwijk in Sint-Gillis, zal niet worden afgebroken, maar gerenoveerd worden. Dat maakt Brussels minister-president Charles Picqué (PS) bekend. Dat gebeurt onder meer op vraag van de stedelijke denktank Arau en de wijkbewoners. Het huizenblok wordt opgeknapt en er komen ook twee nieuwbouwprojecten.

Het huizenblok bevindt zich tussen de Claesstraat en de Zwedenstraat. Door het niet af te breken, kan de verbetering van de woonomstandigheden worden versneld. Bovendien blijft het bestaande patrimonium aan gebouwen behouden. De nieuwe woningen zullen er deel uitmaken van het Bijzonder Bestemmingsplan Fonsny I.

Verder blijft het onteigeningsplan in de Zuidwijk gehandhaafd. De Brusselse regering wil alle onteigende gebouwen renoveren. Alleen aan de Noorwegenstraat zullen de huizen wel worden afgebroken om plaats te maken voor een groene ruimte. Wie zijn gebouw zelf wil renoveren, kan daar een aanvraag voor indienen en op die manier steun krijgen onder de vorm van renovatiepremies.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?