Huytebroeck schrapt artikel van kritische gevangenisleraar

MR-senator Alain Destexhe verwijt Brussels minister Evelyne Huytebroeck (Ecolo) dat ze op haar website een artikel publiceerde van de Luk Vervaet. De gevangenisleraar werd ontslagen omdat hij zich kritisch uitliet over het gevangeniswezen.

Vervaet werkte vijf jaar als lesgever Nederlands in de gevangenis van Sint-Gillis. Hij nam het meermaals op voor de gedetineerden en klaagde de wantoestanden in de gevangenissen aan.

Hij verzette zich publiekelijk tegen de uitlevering van Nizar Trabelsi aan de VS en is hij de Belgische vertegenwoordiger van de propalestijnse beweging IUPFP.

Destexhe stond er op dat Huytebroeck het artikel van Vervaet onmiddellijk van haar website zou halen. Dat deed ze intussen ook.

Alain Destexhe geeft toe dat het artikel zelf - getiteld "Laat ons de gevangenissen tot scholen ombouwen" - niet controversieel is. Maar de auteur is dat wel, oordeelt hij.

Op het kabinet Huytebroeck benadrukt men evenwel dat steeds te goeder trouw gehandeld is. Het artikel werd door een kabinetslid overgenomen uit een referentiepublicatie van de Liga voor de mensenrechten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?