Iris-directie: 'Werkgroep moet sociaal conflict oplossen'

Steven Grumiau
© BRUZZ
03/06/2019

De directie van de ziekenhuizenkoepel gaat deze maand samen met de vakbonden een werkgroep samenstellen. De werkgroep moet tegen september een oplossing vinden voor het personeelstekort en de te hoge werkdruk op de ziekenhuisvloeren.

“We stellen zo snel mogelijk de werkgroep samen,” vertelt Renaud Witmeur, voorzitter van de Iris-koepel aan BRUZZ. “De werkgroep zal bestaan uit leden van de directie en de vakbonden. Ze krijgt twee maanden de tijd om oplossingen te vinden voor de eisenbundel die de stakers vanochtend op tafel legden.”

Enkele voorbeelden van die eisen zijn een algemene herwaardering van de barema's, mogelijkheden tot een vermindering van de arbeidsduur, een tweede pensioenpijler en een volledige terugbetaling van de transportkosten.

Verder kampen de ziekenhuizen met een personeelstekort: “Om dit op te lossen moet ook de federale regering meedenken,” aldus Witmeur.

“Dit is een beetje wat we verwacht hadden,” zegt Maxime Nys van het ACOD. “Het is nu afwachten of de werkgroep iets gaat opleveren.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Gillis, Politiek, Irisziekenhuizen

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni