Kabinetschefs Nederlandstalige Brusselse regeringsleden bekend

© PhotoNews

Geert Cochez, Stefan Cornelis en Mathias Dobbels, dat zijn de namen van de kabinetschefs die de Nederlandstalige leden van de Brusselse regering zullen bijstaan.

"Na mijn parlementair mandaat in het Brussels Parlement, waar ik de eerste onderzoekscommissie met betrekking tot de Samusocial mocht voorzitten, ben ik terug kabinetschef, ditmaal van Sven Gatz geworden", kondigde Cornelis vannacht aan op Facebook. Cornelis was van 2009 tot 2011 kabinetschef van Jean-Luc Vanraes, die toen Guy Vanhengel als minister van Financiën en Begroting opvolgde in de Brusselse regering, toen die twee jaar dezelfde functie waarnam in de federale regering. Cornelis is dus vertrouwd met de materie.

De afgelopen legislatuur zetelde hij in het Brussels Parlement waar hij vooral tussenkwam op de thema's financiën en begroting. Het hoogtepunt van zijn parlementaire carrière was het voorzitterschap van de parlementaire onderzoekscommissie naar de mistoestanden bij daklozenorganisatie Samusocial. Bij de verkiezingen van 26 mei raakte hij niet herverkozen. Stefan Cornelis benadrukt dat hij OCMW-voorzitter in Ukkel blijft.

Mathias Dobbels blijft actief op het kabinet van Pascal Smet (One.brussels-SP.A). De vorige legislatuur was hij woordvoerder van de minister van Mobiliteit en Openbare Werken. Bij de coalitiebesprekingen voor de vorming van de regering-Vervoort III maakte hij deel uit van de One.brussels-SP.A-delegatie. Dat hij nu doorschuift naar de functie van kabinetschef is dus geen verrassing.

Begin augustus maakte Groen bekend dat Geert Cochez de kabinetschef werd van minister Elke Van den Brandt. Hij was sinds de oprichting van het toeristische agentschap van het Brussels Gewest, Visit.brussels, adjunct-directeur. Van 2009 tot 2014 was Cochez adviseur op het kabinet van SP.a-minster Smet.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?