Kanaalplan zorgt voor 26 sluitingen en inbeslagname 137 kg marihuana

© TG

Het Kanaalplan dat in de nasleep van de terreuraanslagen van 2015 in Parijs in zeven Brusselse gemeenten en Vilvoorde is gelanceerd, heeft al geleid tot de sluiting van 26 organisaties en de inbeslagname van heel wat drugs. Dat zegt minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA).

Het gaat om "schimmige vennootschapjes en vzw's" die mogelijk financiële banden hebben met terreurcellen.

Politie en inspectiediensten hebben in 2017 al 18 controleacties uitgevoerd. Het gaat om controleacties door de federale gerechtelijke politie onder leiding van de arbeidsauditeur. 96 entiteiten zijn gecontroleerd, wat leidde tot 26 sluitingen en 4.695 euro aan inbeslagnames.

Ook de strijd tegen drugs is opgevoerd. "De gerechtelijke politie van Brussel heeft schitterend werk geleverd", aldus de minister. "In de eerste helft van dit jaar bijvoorbeeld heeft ze in dat gebied 137 kg marihuana, 3 kg cocaïne, 5.488 cannabisplanten en 0,9 kg heroïne in beslag genomen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?