Lucas Ducarme, broer van, stelt zich verkiesbaar in Koekelberg

© Sudinfo.be

Lucas Ducarme, de jongere broer van federaal minister van Middenstand Denis Ducarme (MR), zal zich kandidaat stellen bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Ducarme zal dat doen in Koekelberg, waar hij al meer dan tien jaar de rechterhand is van huidig burgemeester Philippe Pivin.

Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar zal de naam Lucas Ducarme terug te vinden zijn op de MR-lijst in Koekelberg. De 39-jarige Ducarme stelt zich verkiesbaar op aanraden van huidig burgemeester en partijgenoot Philippe Pivin, met wie hij al meer dan tien jaar samenwerkt.

“In 2004 ben ik als pas afgestudeerde jurist aangekomen in Koekelberg en kreeg ik enkele preventiedossiers toegewezen. Tussen 2006 en 2008 kreeg ik ook de functie van ombudsman”, vertelt Ducarme aan La Capitale.

Dauphin van Pivin
In 2009 ging Ducarme in zee met Philippe Pivin die op dat moment actief was als Brussels parlementslid. Het was het begin van een lange samenwerking. “Gemeenteraadslid worden zou geweldig zijn, maar als het even kan zou ik wel als schepen willen werken aan de zijde van burgemeester Pivin”, zo vertelt Ducarme aan La Capitale. In de coulissen gaan er stemmen op die zeggen dat Pivin in Ducarme zijn opvolger ziet.

Veel verder reikt de ambitie van de jonge liberaal en voorzitter van de MR in Koekelberg alvast niet. “Minister worden zoals mijn broer is absoluut geen droom van mij. Het is vooral de lokale politiek die mij interesseert”, zo stelt Ducarme duidelijk. Dat blijkt te kloppen, want voor zijn politieke activiteiten in Brussel, stond hij ook al eens op een kieslijst in het Waalse stadje Binche.

Lees meer over

Nieuws uit Brussel in je mailbox?