Massale steun voor niet-benoemde FDF-burgemeesters

Honderden sympathisanten hebben maandagavond deelgenomen aan de FDF-steunmeeting in Sint-Lambrechts-Woluwe. Ze deden dat voor de drie FDF-burgemeesters van de faciliteitengemeenten Linkebeek, Kraainem en Wezenbeek-Oppem die nog steeds niet benoemd zijn.

Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Marino Keulen (Open VLD) wil de drie burgemeesters niet benoemen omdat ze de taalwet overtreden hebben. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2006 hadden ze oproepingsbrieven in het Frans verstuurd en dat is tegen de wet.

Het FDF zet ondertussen de benoeming van de burgemeesters in bij de besprekingen over Brussel-Halle-Vilvoorde. Een communautair akkoord kan er volgens de partij niet komen zolang de burgemeesters niet benoemd zijn.

600 sympathisanten

De opkomst maandagavond in het cultureel centrum Wolubilis was groot. Zo'n zeshonderd sympathisanten waren aanwezig om hun steun te betuigen. De bijeenkomst werd vooraf even verstoord door een dertigtal betogers van het Taal Aktie Komitee die slogans zoals "Vlaams-Brabant is niet te koop" scandeerden.

De bijeenkomst van het FDF werd ook door tal van Franstalige politici bijgewoond, voornamelijk van MR-signatuur. Ook de Brusselse schepen Karine Lalieux (PS) en OCMW-voorzitter Yvan Mayeur (PS) waren van de partij.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?