Meerderheid in Jette opnieuw samen in zee

De politieke partijen die de meerderheid vormen in Jette, willen ook de volgende zes jaar samen in zee. Afgelopen vrijdag presenteerden ze een gemeenschappelijke visietekst, een soort van voorakkoord.

De huidige meerderheid bestaat uit de Lijst van de Burgemeester (CD&V/CDH en FDF), MR-Open VLD en Ecolo-Groen. Tot eind 2009 maakte ook de PS onder leiding van schepen Merry Hermanus deel uit van de meerderheid, maar na een reeks incidenten werd de partij verbannen naar de oppositiebanken. Daarop werden Open VLD en een deel van MR aan boord gehesen.

De meerderheidspartijen willen ook de volgende zes jaar een coalitie vormen. Afgelopen vrijdag presenteerden ze een nota waarin ze hun gemeenschappelijke visie op de toekomst van de gemeente uiteenzetten. Burgemeester Hervé Doyen sprak van een 'unieke demarche', enerzijds omdat de actie aangeeft dat het de partijen niet in de eerste plaats te doen is om de postjes, anderzijds omdat het duidelijkheid verschaft ten aanzien van de Jettenaren.

LBJ, MR-Open VLD en Ecolo-Groen zullen het moeten opnemen tegen PS-SP.A, de overgebleven liberalen, Vlaams Belang en wellicht ook N-VA.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?