| Greanpeace-activisten plakten de posters maandagochtend op de ingang van de partijbureaus.

Met ludieke poster wijst Greenpeace formateurs op klimaatkwestie

© Belga
28/09/2020

Milieuorganisatie Greenpeace heeft de partijbureaus van PS en Open VLD in Brussel beplakt met ludieke posters. Daarop zijn verouderde formateurs Paul Magnette en Alexander De Croo met grijze haren en de nodige rimpels te zien, samen met het opschrift "Trots dat ik in 2020 voor het klimaat heb gekozen".

De verouderde portetten van de Vivaldi-partijvoorzitters circuleren al een tijdje online en werden door Greenpeace gelanceerd om de politici nogmaals op het hart te drukken dat de klimaatkwestie hoog op de agenda moet staan. Enkel zo zullen De Croo en Magnette in 2040 trots kunnen terugblikken dat ze in 2020 voor het klimaat hebben gekozen.

"Na bijna 500 dagen hebben we nu een federale regering nodig die het klimaat serieus neemt. Wij verwachten concrete ambitie én actie: minstens 65% CO2-reductie tegen 2030 en een stevig en participatief actieplan in de eerste 100 dagen van de nieuwe regering om ons daarnaar op weg te zetten", zegt woordvoerder Joeri Thijs van Greenpeace België.

20200928_GREENPEACE_PAUL_MAGNETTE_POSTER_FEDERALE_FORMATIE

| De posters aan de hoofdzetel van de PS.

In de voorbije weken hebben via de website van Greenpeace hebben intussen meer dan 5.000 mensen een mail gestuurd naar de betrokken voorzitters waarin ze een klimaatregering eisen. En vorige week werden de formateurs nog opgewacht aan de poort van het Koninklijk Paleis door activisten van Youth for Climate en Greenpeace.

"We zullen hen blijven confronteren met hun politieke verantwoordelijkheid om met oplossingen te komen voor de huidige klimaat- en biodiversiteitscrisis", besluit Thijs.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Politiek , Greanpeace , federale formatie , klimaatactivisme , Alexander De Croo , Paul Magnette

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni