Michel Genet nieuwe directeur bij Dokters van de Wereld

© Dokters van de Wereld
| Michel Genet gaat aan de slag als nieuwe directeur bij Dokters van de Wereld.

Michel Genet gaat aan de slag als nieuwe directeur bij Dokters van de Wereld België. Tijdens zijn directeurschap wil hij nadruk leggen op ecologie en sociale rechtvaardigheid: “De klimaatstrijd is voor alles een sociale strijd.”

Van 2008 tot 2015 stond Michel aan het hoofd van Greenpeace. Tot en met de verkiezingen van 2019 was hij politiek directeur bij Ecolo. Nu neemt Genet afscheid van zijn job in het Europees parlement en gaat hij aan de slag als algemeen directeur bij Dokters van de Wereld België.

Genet wil in de komende jaren in het bijzonder aandacht besteden aan de impact van het klimaat en het milieu op de groeiende ongelijkheden in de zorg en gezondheid. "De meest kwetsbare landen en groepen zijn in dit verhaal de eerste pineut," verduidelijkt Genet. "In Zuidelijke landen denken we aan een stijging van tropische ziektes, sterfte door extreme weersomstandigheden, voedsel- en wateronzekerheid en van daaruit een toenemend aantal klimaatvluchtelingen."

De COVID-19 epidemie legde volgens Genet echter ook enkele zwakheden van het gezondheidssysteem in eigen land bloot. Dat is volgens hem onvoldoende toegankelijk voor alle inwoners. Dokters van de Wereld voerde dan ook nog nooit zoveel medische consultaties uit in ons land als tijdens afgelopen corona-maanden. “We deelden over het hele land duizenden hygiënekits uit en verzorgden duizenden daklozen, Antwerpenaars in armoede, vluchtelingen en mensen onderweg in ons land.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?