MR wil Vanhengel niet bovenaan tweetalige lijst

Als er in Evere een gemeenschappelijke liberale lijst komt in 2012 kan ontslagnemend federaal vicepremier Guy Vanhengel (Open VLD) die niet trekken. Dat zegt de MR aan tvbrussel. De Franstalige liberalen eisen die plaats voor zichzelf op.

Net als bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen in 2006 wordt er in Evere gespeculeerd over een gemeenschappelijke liberale lijst met MR en Open VLD. De mogelijkheid dat de populaire Guy Vanhengel naar het lokale niveau zou terugkeren als kopman van zo'n tweetalige lijst wordt evenwel meteen afgeschoten door de lokale MR.

"Meneer Vanhengel heeft veel werk op het federale niveau. Hij heeft misschien gedwaald door zichzelf aan de kop van zo'n lijst te zien. Maar dat is vandaag niet aan de orde," zegt schepen van Middenstand Alain Vander Elst (MR). "Tot bewijs van het tegendeel ben ik de kopman en lijsttrekker van mijn partij."

60 jaar al strijden de liberalen in Evere vergeefs om de burgemeestersjerp. Dat gaat echter moeizaam, zo bleek nog bij de de laatste gemeenteraadsverkiezingen in 2006. Er was toen ook geen plaats voor Guy Vanhengel op de MR-lijst. Op uitdrukkelijk verzoek van het FDF van Olivier Maingain. Een alternatieve tweetalige liberale lijst die Vanhengel duwde, haalde toen teleurstellend maar twee zetels.

"Meneer Vanhengel heeft begrepen dat hij destijds een fout heeft gemaakt en probeert nu via de grote poort terug te komen, maar daar is geen sprake van," aldus nog Vander Elst. "De partij heeft mijn statuut van lijsttrekker bevestigd."

Guy Vanhengel heeft zich naar eigen zeggen nog geen kandidaat gesteld als lijsttrekker van een lijst met de MR.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?