MR zet onbekende op derde plaats

Abdallah Kanfaoui is de verrassing op de MR-lijst voor het Brussels Gewest. De kinderarts uit Schaarbeek krijgt de derde plaats na Vincent De Wolf en Françoise Bertieaux. 

De MR-lijsten lieten lang op zich wachten. Naar verluidt had dat te maken met onenigheid tussen het kamp van boegbeeld Didier Reynders en dat van voorzitter Charles Michel. Lijsttrekker De Wolf behoort tot dat laatste.

Kanfaoui is onbekend bij het grote publiek. In Schaarbeek stond hij wel al op de lijst van FDF-burgemeester Bernard Clerfayt. Hij werd vanop de 33ste plaats verkozen met bijna 600 stemmen. 

Nog in de top tien staan onder meer Corinne de Permentier, Gaëtan Van Goidsenhoven, Dominique Dufourny, Alain Courtois, Alain Destexhe en Marion Lemesre. Lijstduwers zijn onder meer Olivier de Clippele en Armand De Decker. Eerste opvolger is jongerenvoorzitter David Weytsman.

De Kamerlijst wordt zoals bekend getrokken door Didier Reynders. De tweede plaats is voor Françoise Schepmans, de derde voor Philippe Pivin, burgemeester in Koekelberg. Assita Kanko kreeg de vierde stek. Damien Thiery, burgemeester van Linkebeek en tot voor enkele maanden FDF-lid, is lijstduwer.

 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?