N-VA-senator Vanlouwe belaagd tijdens betoging

vanlouwe belaagd betoging
© Twitter Karl Vanlouwe
© Twitter Karl Vanlouwe

Toen Vlaams parlementslid Karl Vanlouwe (N-VA) op vrijdag met zijn campagnewagen vanuit het Vlaams Parlement vertrok, werd de man ter hoogte van Madou belaagd door deelnemers van de betoging. “Ik dien klacht in,” aldus Vanlouwe.

Het voorval speelde zich omstreeks vier uur ’s namiddags af ter hoogte van café The Butterfly. “Ik reed er voorbij met mijn campagnewagen die natuurlijk heel duidelijk aangeeft van welke partij ik lid ben,” vertelt Vanlouwe aan BRUZZ. “Daarop begonnen dronken vakbondslui me plots te omsingelen.”

Vanlouwe belaagd betoging
© Twitter Karl Vanlouwe

Volgens Vanlouwe gedroegen de mannen zich zowel verbaal als fysiek erg agressief. “Eerst staken ze hun middelvinger naar me uit en goten ze bier over mijn wagen. Eén van hen ontblootte zelfs zijn zitvlak,” aldus Vanlouwe.

“Daarna begonnen ze mijn auto te duwen en dooreen te schudden. Eén man klopte zelfs zo hard op mijn voorruit dat ik dacht dat ze het zou begeven,” zegt Vanlouwe. “Ik werd echt ernstig geïntimideerd. De politie is uiteindelijk moeten tussenkomen om de mannen te kalmeren.”

Aan de wagen is op het eerste zicht geen schade. Wel zegt Vanlouwe klacht in te zullen dienen wegens intimidatie. “De politie heeft mijn gegevens al. Het verhoor zal snel volgen,” aldus de senator.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?