| Het duo in 2003, toen beiden nog in de actieve politiek stonden.

Na de politiek: 'Laurette en Louis' wekelijks op nieuwe zender LN24

HD
© Belga
17/07/2019

Voor de geïnteresseerden zal de nieuwe Franstalige zender LN24 vanaf de herfst met het praatprogramma van start gaan. De voormalige federale ministers Laurette Onkelinx (PS) en Louis Michel (MR) zullen iedere vrijdag ingaan op markante feiten, niet enkel politiek, van de voorbije week.

De show wordt aan elkaar gepraat door journalist Martin Buxant, het brein achter dit project. Onkelinx en Michel zullen een veelzijdige rol aannemen als expert, waarnemer, redacteur en columnist. Volgens Joan Condijts, hoofdredacteur van LN24, zal de filosofie van de show meer constructief dan confrontatiegericht zijn.

Laurette Onkelinx zegt "verrast" te zijn door dit voorstel. Haar positieve reactie was ook sterk verbonden met de aangekondigde aanwezigheid van Louis Michel, iemand met wie zij "zeer belangrijke inhoudelijke discussies" heeft gevoerd in de regering Verhofstadt. Onkelinkx kondigde in 2017 het einde van haar politieke carrière aan. Ze zou in 2019 stoppen, na de regeringsonderhandelingen. Die zijn nu afgerond.

Louis Michel gaf aan dat hij gemotiveerd was door de uitgebreide spreekruimte die door het programma werd voorgesteld, terwijl die ruimte volgens Michel in hedendaagse media steeds kleiner wordt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Politiek , Louis Michel , Laurette Onkelinx , LN24

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni