Na de politiek: 'Laurette en Louis' wekelijks op nieuwe zender LN24

© PHOTONEWS
| Het duo in 2003, toen beiden nog in de actieve politiek stonden.

Voor de geïnteresseerden zal de nieuwe Franstalige zender LN24 vanaf de herfst met het praatprogramma van start gaan. De voormalige federale ministers Laurette Onkelinx (PS) en Louis Michel (MR) zullen iedere vrijdag ingaan op markante feiten, niet enkel politiek, van de voorbije week.

De show wordt aan elkaar gepraat door journalist Martin Buxant, het brein achter dit project. Onkelinx en Michel zullen een veelzijdige rol aannemen als expert, waarnemer, redacteur en columnist. Volgens Joan Condijts, hoofdredacteur van LN24, zal de filosofie van de show meer constructief dan confrontatiegericht zijn.

Laurette Onkelinx zegt "verrast" te zijn door dit voorstel. Haar positieve reactie was ook sterk verbonden met de aangekondigde aanwezigheid van Louis Michel, iemand met wie zij "zeer belangrijke inhoudelijke discussies" heeft gevoerd in de regering Verhofstadt. Onkelinkx kondigde in 2017 het einde van haar politieke carrière aan. Ze zou in 2019 stoppen, na de regeringsonderhandelingen. Die zijn nu afgerond.

Louis Michel gaf aan dat hij gemotiveerd was door de uitgebreide spreekruimte die door het programma werd voorgesteld, terwijl die ruimte volgens Michel in hedendaagse media steeds kleiner wordt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?