Nieuw SP.A-gemeenteraadslid in Jette

© brusselnieuws.be
16/12/2014

Patricia Rodrigues da Costa (35) legt woensdag de eed af als nieuw en bijkomend gemeenteraadslid voor de SP.A in Jette. Ze vervangt daar Mohammed Erra, een PS-verkozene die zijn ontslag heeft ingediend. Daarmee heeft Jette voortaan drie SP.A-gemeenteraadsleden.

Dat meldt de partij in een persmededeling.

Naast de nieuwelinge zijn de verkozenen voor SP.A in Jette Fouad Ahidar en Hannes De Geest. Met het aantreden van Rodrigues da Costa en recent ook Bernadette Vriamont in Schaarbeek heeft de partij naar eigen zeggen het grootste aantal gemeenteraadsleden in Brussel: 19.

Patricia Rodrigues da Costa is adviseur op de communicatiedienst van Infrabel, de infrastructuurbeheerder van het Belgische spoornetwerk. Sinds 2012 is ze OCMW-raadslid in Jette en bestuurster van het sociaal woonbureau van Jette. Ze woont er met haar partner en hun twee dochters.

“SP.A is een stadspartij met een duidelijke visie op Brussel”, zegt Willem Stevens, voorzitter van SP.A Brussel.

“(…) Onze schepenen en gemeenteraadsleden spelen daarbij een belangrijke rol. Ik ben dan ook blij dat Patricia de ploeg komt versterken. Ze heeft veel in haar mars, maar vooral: Patricia is een typische ‘Brusselesse’. Geboren in Ukkel, opgegroeid in Jette en met roots in Congo en Portugal. 100 procent Brussels.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Jette , Politiek , Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni