Nog geen opvolger voor burgemeester Ganshoren

© MR

Na het overlijden van burgemeester Hervé Gillard, is het nog niet duidelijk wie hem zal opvolgen. De twee gedoodverfde kandidaten zijn Michèle Carthé (PS), tussen 2001 en 2012 al burgemeester van Ganshoren, en huidig plaatsvervangend burgemeester en onafhankelijk kandidaat Jean-Paul van Laethem. Beiden staan op dezelfde lijst.

In gevallen zoals het tragisch overlijden van Hervé Gillard afgelopen woensdag, moet er binnen twee maand een nieuwe burgemeester gekozen worden, schrijft Le Soir. En ook al geven beide kandidaten te kennen dat ze nu absoluut nog niet aan het burgemeesterschap denken, toch zal het hoogstwaarschijnlijk Michèle Carthé (PS) of Jean-Paul van Laethem (onafhankelijk) zijn die de sjerp zal omgorden.

Carthé is de huidige eerste schepen, een rol die ze vervult nadat haar burgemeesterschap sinds 2001 tot een einde kwam in 2012. Ze heeft dus ervaring zat, ook de helft van de stemmen binnen haar eigen partij halen zou geen probleem mogen zijn.
Van Laethem, daarentegen, neemt al sinds de ziekte van Gillard het burgemeesterschap waar en doet dat nog tot midden februari. Hij geniet grote populariteit, ook binnen de gemeenteraad, maar staat als onafhankelijke wel op dezelfde lijst als Carthé, die het burgemeesterschap niet zomaar zal laten schieten.

De komende weken staat de kwestie ongetwijfeld helemaal bovenaan de agenda in Ganshoren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?