© Elze Boshart via Facebook | Elze Boshart (rechts op archiefbeeld) was ook aanwezig op de presentatie van de Belgische vleugel in Brussel.

Nu ook Belgische partij voor de dieren

© BRUZZ - Belga
19/02/2018

Ons land heeft een nieuwe politieke partij voor dierenrechten. In Brussel is de tweetalige partij DierAnimal voorgesteld, de Belgische variant van de Nederlandse Partij voor de Dieren.

Het tweetalige DierAnimal wil onder meer dierenrechten in de grondwet verankeren en dierenproeven een halt toeroepen. Landbouw moet gezond, duurzaam, mens- en diervriendelijk zijn. En ook duurzaam bosbeheer staat centraal.

Tijdens de lancering van DierAnimal in Brussel waren ook Europarlementariër Anja Hazekamp en Elze Boshart, voorzitter van de internationale stichting van de Nederlandse Partij voor de Dieren, aanwezig.

“België is het volgende land waar de vee-industrie en andere vormen van roofbouw op onze planeet met politiek activisme zal worden bestreden," zegt Boshart. "Partijen voor de dieren zijn de enige politieke partijen die de verbanden laten zien. We gaan samen de aarde haar waardigheid teruggeven als thuis voor ons allemaal."

DierAnimal
© DierAnimal

Nog geen gemeenteraadsverkiezingen

DierAnimal is de elfde politieke partij in de Europese Unie die dierenwelzijn centraal stelt. De Nederlandse Partij voor de Dieren bestaat sinds 2002, en ook in landen als Duitsland, Verenigd Koninkrijk en Portugal zijn er volksvertegenwoordigers voor dierenpartijen actief.

De partij gaat nog niet deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen dit jaar. Ze wil eerst een duidelijk programma uitwerken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Politiek, Partij voor de Dieren, DierAnimal, Elze Boshart, Dierenwelzijn

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie