OCMW Ganshoren verlengt preventieve schorsing Kucam (N-VA)

© RV

Het OCMW van Ganshoren heeft de preventieve schorsing van hun boekhouder Melikan Kucam, het in opspraak gekomen N-VA-gemeenteraadslid in Mechelen, met de maximumduur van vier maanden verlengd. Dat zegt OCMW-voorzitter Marco Van Dam aan Belga.

Kucam werd midden januari voor het eerst een maand preventief geschorst, nadat hij in verdenking werd gesteld voor mogelijk gesjoemel met humanitaire visa. In afwachting van de verdere ontwikkelingen in het onderzoek wordt die preventieve schorsing nu opnieuw met de maximumduur van vier maanden verlengd.

"Er kan op de schorsing teruggekomen worden indien uit de volgende gerechtelijke onderzoeken blijkt dat meneer Kucam onschuldig blijkt te zijn. De enige link is dat Kucam toevallig ook op het OCMW van Ganshoren werkt als boekhouder", stelt OCMW-voorzitter Marco Van Dam.

De Raad voor Maatschappelijk Welzijn (RMW) voerde eind januari een interne controle uit op de boekhouding van het OCMW in Ganshoren, maar daar werd geen enkele onregelmatigheid vastgesteld.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?