OCMW-voorzitster Peraïta is cumulkampioen

Brussels OCMW-voorzitster Pascale Peraïta (PS) spant in Brussel de kroon in het cumuleren van betaalde mandaten. In totaal bezet zij 26 zitjes, waarvan er 12 betaald zijn. De Vorstse schepen Françoise Père (PS) is met 33 mandaten de absolute koploper.

De lijst van mandaten moet jaarlijks bij het Rekenhof neergelegd worden door alle mandatarissen en werd uitgevlooid door de website cumuleo.be.

Peraïta heeft 12 betaalde mandaten, een record in Brussel dat ze deelt met de Schaarbeekse schepen Fréderic Nimal (FDF). Die laatste heeft wel een lager totaal aantal mandaten, namelijk 16.

Naast OCMW-voorzitster is Peraïta voorzitter of bestuurder van een aantal  ziekenhuizen en bij de Samu Social, meldt Cumuleo. Nimal heeft naast zijn functie als schepen nog een bezigheid als advocaat en is bestuurder bij onder meer Sibelga en Interfin.

De top-3 van betaalde mandatarissen wordt afgesloten door Cathy Marcus (PS), schepen in Sint-Gillis, die 11 betaalde mandaten heeft op een totaal van 21. Zij is bestuurder bij HydroBru en Vivaqua en wordt verder nog vergoed voor haar zitje in verschillende socialistische verenigingen.

Als het totaal aantal mandaten wordt bekeken, betaald en onbetaald, is Vorstse schepen Françoise Père (PS) kampioen. Zij heeft 33 mandaten, waarvan er wel slechts twee betaald zijn. is De koploper van vorig jaar, Molenbeeks gemeenteraadslid Christian Magerus (PS), staat ondertussen op plaats twee met 32 mandaten. Pascale Peraïta vervolledigt de top-3.

Oud-burgemeester Freddy Thielemans (PS), die jarenlang de lijst aanvoerde, heeft ondertussen nog 20 mandaten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?