© MDBRUZZ

Olivier de Clippele komt op in Stad Brussel

Mathias Declercq
© BRUZZ
18/10/2017

Olivier de Clippele (MR) verhuist van Elsene naar de Stad Brussel en zal er opkomen bij de gemeenteraadsverkiezingen. De "verloren zoon" van de MR wil er meteen een opvallend project opstarten: hij wil de Zenne opnieuw openleggen in de voetgangerszone. Opvallend: de zoon van De Clippele komt dan weer op in Elsene, eveneens voor de MR.

De “transfer” van Olivier de Clippele naar de Stad Brussel werd aangekondigd op een persconferentie op de grens van Elsene en de Stad Brussel en in aanwezigheid van schepen van de Stad Brussel Alain Courtois en Elsens burgemeester Dominique Dufourny.

Zij werden geflankeerd door maar liefst twee leden van de familie De Clippele. In één adem werd aangekondigd dat Olivier de Clippele van Elsene naar de Stad Brussel verhuist om er daar op te komen bij de gemeenteraadsverkiezingen, en dat zijn zoon Louis de Clippele - in het dagelijkse leven actief in de immobiliën - voor de MR zal opkomen in Elsene.

In Elsene uit de partij gezet
Vooral de transfer van Olivier de Clippele is opvallend. De Clippele was tot 2012 schepen van de MR in Elsene, maar geraakte dan in onmin met zijn eigen meerderheid naar aanleiding van de bouw van het nieuwe gemeentehuis van Elsene. Hij werd toen uit zijn partij gezet en zijn bevoegdheden werden hem ontnomen.

Bij de daaropvolgende gemeenteraadsverkiezingen haalde die lijst in Elsene meer dan 12 procent. Olivier de Clippele haalde 1.844 voorkeursstemmen, bijna 200 meer dan toen hij op de MR-lijst stond. In 2013 kondigde toenmalig partijvoorzitter Charles Michel dan toch de terugkeer van De Clippele naar de MR aan.

Ook nog parlementslid
"Ik heb beslist om naar de Stad Brussel te verhuizen, waar ik ook school heb gelopen en lang heb gewoond als jongere", vertelde Olivier de Clippele. "Ik ben er ook al lang actief, onder meer in de Marollen, op het vlak van jeugdwerking en werkloosheid", zei de Clippele.

"Ik ben wel nog steeds parlementslid, een rol waaraan ik voorlopig nog prioriteit geef, maar wie weet hoe het loopt. Voorlopig ben ik vooral in de Stad Brussel om het MR-project te steunen".

De Clippele lanceerde wel meteen een ballonnetje: hij wil de Zenne opnieuw laten openleggen in de voetgangerszone. "Elke mooie stad heeft een rivier die door het centrum loopt, dat moet in Brussel ook zo zijn", zei hij daarover.

'Sociaal hart'
"Ik volg de loopbaan van Olivier al lang", zei Alain Courtois, die de MR-lijst in de Stad Brussel zal trekken. Courtois: “Hij is ook het perfecte voorbeeld dat de liberalen ook een sociaal hart kunnen hebben."

"Ik ben het beu dat de MR gekarikaturiseerd wordt als rijke mannen met dikke auto’s. Wij zijn vooral zelfstandigen die hard werken, dat klopt, maar er zijn ook veel mensen die veel sociale engagementen vertonen, en dat is Olivier. Daarom zal hij erg goed passen in de Stad Brussel.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie