Onkelinx neemt geen gas terug nadat Vlaams Belang dreigt met klacht

"Ik blijf erbij", zegt Brussels PS-voorzitster Laurette Onkelinx over haar uitspraak dat Vlaams Belang een racistische partij is. Ze zet dat bericht kracht bij met memes en artikels van en over de partij. Onkelinx reageert daarmee op Twitter op het bericht dat Vlaams Belang een klacht gaat indienen wegens smaad, laster en eerroof.

De voorzitster van de Brusselse PS-afdeling noemde Vlaams Belang racistisch, nadat de partij voor het eerst bij de koning werd uitgenodigd in het kader van de federale regeringsvorming. Ze was geshockeerd door het koninklijke initiatief. Daarnaast zei ze dat er toch geen enkele partij wil samenwerken met extreemrechts en dat de uitnodiging dus overbodig was.

Ook Onkelinx' partijgenoot en Brussels minister-president Rudi Vervoort zei gisteren tegenover onze camera dat de uitnodiging van Vlaams Belang "geen positief beeld voor België is".

Vlaams belang: 'Dit is spuwen op 800.000 Vlamingen'

Vlaams Belang reageerde daarop met een persbericht waarin het aankondigde juridische stappen te ondernemen tegen Onkelinx. "Gratuit en lasterlijk”, noemde het daarin de uitspraken van Onkelinx. “Dit is spuwen in het gezicht van meer dan 800.000 Vlamingen. Er is een hemelsbreed verschil tussen kritiek hebben op massa-immigratie en het verspreiden van racisme. Racisme of xenofobie zijn bij wet als misdrijf strafbaar sinds 1981. Kortom: met haar uitspraken criminaliseert Onkelinx het Vlaams Belang, zijn programma en zijn kiezers."

'Je persiste'

Maar de juridische stappen van Vlaams Belang doen Onkelinx geen gas terugnemen. Meer nog: op Twitter onderstreept ze haar eerdere uitspraken, ondersteund met enkele memes en nieuwsberichten over en door het Vlaams Belang.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?