Onkelinx wordt voorzitter Brugmann-ziekenhuis

© Photonews
| Archiefbeeld.

Laurette Onkelinx (PS) wordt onbezoldigd voorzitter van het Brugmannziekenhuis. Ze vervangt Nawel Ben Hamou, die Brussels staatssecretaris voor de PS geworden is. Beide functies zijn niet verenigbaar. Brussels parlementslid en oud-schepen Mohamed Ouriaghli (PS) komt aan het hoofd van het MCU Sint-Pieter.

Beide beslissingen werden maandag door de gemeenteraad van de stad Brussel in besloten zitting genomen. De benoeming van Ouriaghli werd vrijdag door algemene vergadering van Sint-Pieter bekrachtigd.

De Brusselse burgemeester Philippe Close (PS) verdedigde vrijdag in La Libre de keuze voor Onkelinx door te wijzen op de expertise die zij opgebouwd had als minister van Volksgezondheid. Laurette Onkelinx heeft de functie aanvaard met als voorwaarde dat ze dit onbezoldigd kan doen.

De MR-politici Frédérique Ries en Geoffroy Coomans de Brachène, uittredend voorzitter en ondervoorzitter van het MCU Sint-Pieter, toonden zich bezorgd over de aanstelling van Mohamed Ouriaghli als voorzitter van het ziekenhuis. Ze verwijzen naar het feit dat hij in beschuldiging gesteld werd van passieve corruptie en inbreuken bij openbare aanbestedingen in het dossier Gial, de informaticadienst van de stad Brussel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?