Pascal Smet schrijft bericht uit Londen: ‘We zullen leven’

© BRUZZ
04/06/2017

Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet (SPA) was in Londen tijdens de aanslag. In een Facebookpost schrijft hij dat het leven aldaar doorgaat. “En zo moet het ook.”

In een Facebookpost beschrijft Pascal Smet hoe de sfeer op zaterdagavond in Londen was. "De bars vol en rijen voor de clubs. De metro (over)vol en geen zweempje van paniek. De aanslag was dan al meer dan een uur voorbij en we waren in de roes van de ‘feel good’ van de musical. Pas in hotel zie ik de sms van een vriend, en daarna het nieuws."

Vandaag laat Londen zich volgens de Brusselse minister niet kennen. “We zijn in de wijk Shoreditch. Mensen joggen. Gaan naar de sportclub. Werken op hun MacBook. Life goes on. En zo moet het ook. We zullen vandaag wandelen, de metro nemen en doen wat we willen doen. We zullen ongetwijfeld wat extra attent zijn. Maar we zullen leven."

De minister staat ook stil bij degenen voor wie het leven niet zomaar doorgaat vandaag. "We zullen diep in ons hart wenen voor wie de avond voor altijd geëindigd is en meeleven voor wie vol angst wacht op het nieuws van hun (zwaar)gewonde geliefden in het ziekenhuis," schrijft hij nog. "Maar we zullen leven. We laten ons niet doen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni