Philippe Moureaux ontvangt doodsbedreigingen

© brusselnieuws.be
08/12/2011
Burgemeester van Molenbeek Philippe Moureaux (PS) heeft onlangs twee brieven ontvangen waarin hij met de dood bedreigd wordt. De burgemeester legt onder meer de link met 'een journalist van De Morgen' die een moddercampagne zou voeren tegen hem.

Dat schrijft de krant La Capitale. "Het is niet de eerste keer dat me zoiets overkomt," zegt Moureaux. "Een aantal jaren geleden heb ik ermee ingestemd om bescherming te krijgen van veiligheidsagenten. Ik heb het drie dagen uitgehouden. Daarna kon ik niet meer."

Moureaux ontving een van de brieven vorige week, de andere deze week. De ene brief kwam aan op het gemeentehuis, de andere bij de PS, de partij waarvan Moureaux vicevoorzitter is.

Moureaux ziet zelf twee mogelijke verklaringen voor de bedreigingen. Enerzijds is er de oppositie tegen zijn integratiepolitiek, maar anderzijds wordt er volgens Moureaux ook vanuit Vlaanderen een smerige campagne tegen hem gevoerd. "Er is een kleine groep mensen die niet begrijpt dat ik vecht voor de zwakkeren," aldus de burgemeester. "Ze worden aangetrokken door wat ik de oorlog tegen de zwakken noem. Ze willen zij die werken opzetten tegen de werklozen, de werklozen tegen de allochtonen en die laatste tegen de nieuwe migranten. Er wordt vanuit Vlaanderen ook een smerige campagne tegen mij gevoerd. Ik zal evenwel geen klacht indienen, dat zou niets veranderen."

De Molenbeekse burgemeester viseert met name "een journalist van De Morgen" - hij doelt op Bart Eeckhout - die een moddercampagne tegen hem zou hebben opgezet. De journalist in kwestie, die zelf in Molenbeek woont, schreef in het verleden wel vaker kritische stukken over het beleid van Moureaux.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni