Politievakbonden keren teleurgesteld terug van overleg met premier De Croo

© BRUZZ

De politievakbonden hoopten op een tegemoetkoming van de regering op vlak van het loonakkoord en de NAVAP-eindeloopbaanregeling, maar ze vingen bot. Dat bleek na het overleg maandag met premier Alexander De Croo (Open VLD), minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) en minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD).

"Over ons statuut wil men zelfs niet praten. Men behoudt de versnelde afbouw van de NAVAP en wil de fasering van het loonakkoord niet terugroepen. Ik kan dit niet anders omschrijven dan een teleurstelling", vertelt Joery Dehaes van ACV Politie.

Dezelfde ontgoocheling is er ook bij Carlo Medo van NSPV: "We hebben veel gepraat, maar ik denk dat we elkaar niet goed verstaan hebben. Ze zijn bereid om over geweld tegen politie te praten, maar wat betreft de andere thema's is het bedroevend. Ik ben heel erg teleurgesteld, want we hebben vandaag een krachtig signaal gezien van de politiemensen zelf", aldus Medo.

De vakbonden gaan zich nu samen beraden. De kans is groot dat er binnenkort nieuwe acties volgen. "We staan altijd open voor onderhandeling, maar vandaag was één op vier mensen die bij de politie werkt hier aanwezig. Dat mag niet vergeten worden", besluit Dehaes.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?