Raadkamer verwerpt klacht Mampaka wegens agressie en opsluiting

© Bertin Mampaka
De raadkamer geeft geen gevolg aan de klacht van Brussels schepen Bertin Mampaka (CDH) tegen geweld en opsluiting. De schepen werd naar eigen zeggen in 2009 opgesloten in de kelder van een Brussels restaurant en er geslagen door partijgenoot Dominique Weerts.

Dat schrijft de krant La Capitale. Eind november 2009 was Mampaka aan het dineren in een Brussels restaurant. Partijgenoot Dominique Weerts, een naaste medewerker van Joëlle Milquet en toenmalig nationaal secretaris van de CDH, was er ook. Weerts zat er aan tafel met een deurwaarder van het Brusselse stadshuis en OCMW-voorzitter van Dour Bob Kabamba (Ecolo), en vroeg Mampaka om hen te vergezellen.

Aan tafel ontspon er zich al snel een verhitte discussie over de Congolese politiek. De sfeer werd bitsig. Mampaka werd naar eigen zeggen in een hinderlaag gelokt, opgesloten in een kelder van het restaurant en geslagen door Weerts. Hij legde ook enkel klacht neer tegen Weerts.

De raadkamer verklaarde die klacht dinsdag niet ontvankelijk omdat de schepen zichzelf tegensprak. Mampaka had verklaard dat hij geslagen was op zijn schouder, maar presenteerde tegelijkertijd een medisch dossier voor verwondingen aan de pols. Mampaka kan in principe nog in beroep gaan, maar er bestaat weinig kans dat hij dat doet.

Weerts zelf heeft de feiten altijd ontkend. Volgens hem is hij vertrokken toen de sfeer van het gesprek grimmig werd.

Kabamba heeft Mampaka intussen aangeklaagd voor laster.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?