Rahali dreigt geschrapt te worden als inwoner en gemeenteraadslid in Molenbeek

© BRUZZ
22/02/2017

Hassan Rahali, SP.A-gemeenteraadslid in Sint-Jans-Molenbeek, dreigt als inwoner geschrapt te worden uit de gemeente. In dat geval zou hij ook zijn plek in de gemeenteraad verliezen. Volgens de politie woont hij niet op het adres waarop hij gedomicilieerd is, maar wel in Koekelberg. Rahali zelf ontkent: "Ik woon in Molenbeek, maar was de voorbije maanden vaak in Marokko omdat mijn vader op sterven lag. Is dit waar de politie zich mee moet bezighouden?"

Dat schrijft La Capitale en bevestigt Rahali aan BRUZZ. “Na onderzoek van de wijkagent is gebleken dat hij geen link heeft met het adres waarop hij gedomicilieerd is: er was geen enkel spoor van zijn aanwezigheid op het adres”, zegt Johan Berckmans, woordvoerder van de politiezone West. Rahali zou een jaar geleden verhuisd zijn. “Dat blijkt zowel uit het huisbezoek als het buurtonderzoek.”

Volgens de politie woont hij nu in Koekelberg: “Een wijkagent in Koekelberg heeft vastgesteld dat hij nu wel degelijk daar woont.”

Maar volgens Rahali is er niets van aan: “Ik woon nu al een jaar op het Gemeenteplein in Molenbeek”, zegt hij aan BRUZZ. “Mijn inschrijving was ook in orde, maar twee weken geleden moest ik voor administratieve documenten terug naar het gemeentehuis, en toen bleek dat mijn domicilie opnieuw onderzocht werd. Blijkbaar was er een wijkagent langs geweest voor enkele administratieve zaken en was ik niet thuis.”

Zieke vader
Rahali geeft toe dat hij de bezoeken van de wijkagent gemist heeft: “Ik ben de voorbije maanden vaak niet thuis geweest, omdat mijn vader in Marokko aan een slepende ziekte leed en is overleden. Ik ben dus meerdere keren naar daar gereisd ”, legt de SP.A-politicus uit. In Koekelberg woont hij naar eigen zeggen niet: “Ik heb daar wel een eigendom, maar ik woon er niet. Maar ik mag toch nog wel in mijn eigen eigendom komen?”

Hij zou de wijkagent over de telefoon beledigd hebben, en daarvoor ook een pv gekregen hebben. “Volledig onwaar”, antwoordt Rahali. “Het gesprek tussen ons verliep inderdaad niet op een vriendelijke manier, maar er zijn geen beledigingen gevloeid.” Rahali heeft weinig begrip voor de controledrift van de politie: “Is dit waar de politie zich in Molenbeek mee moet bezig houden? We zouden beter samen strijden tegen de echte problemen in de gemeente.”

Indien Rahali geschrapt zou worden uit het bevolkingsregister, voldoet hij niet meer aan de voorwaarden voor een gemeenteraadslid, en zou hij uit zijn functie ontheven worden. Maar hij maakt zich geen zorgen: “Ik ben vanmorgen naar de gemeente geweest om de zaak op te lossen. Ik sta alleszins recht in mijn schoenen, want ik woon gewoon in Molenbeek.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek , Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni