Robert Delathouwer stopt als schepen in Koekelberg

De gewezen Brussels staatssecretaris Robert Delathouwer (SP.A) neemt maandagavond op de gemeenteraad van Koekelberg ontslag als schepen. Hij wordt opgevolgd door Dirk Lagast. 

"Ik denk dat het na 27 jaar tijd is plaats te laten voor een jongere", deelt de 62-jarige Delathouwer mee. "De vervaldatum is nog niet voorbij", zegt hij aan FM Brussel. "Maar het is beter om op te stappen op een hoogtepunt waarin je nog goesting hebt om verder te doen. Ik blijf gemeenteraadslid, socialist en voorzitter van de scholengemeenschap van Koekelberg, Jette, Vorst en Sint-Agatha-Berchem."

Robert Delathouwer was als Kamerlid (1995-1999) voorzitter van de begeleidingscommissie voor het comité P. Hij zetelde ook in het Brussels parlement en van 1999 tot 2003 was hij Brussels staatssecretaris voor Mobiliteit, Openbaar Ambt, Brandbestrijding en Medische Hulpdiensten.

Delathouwer zat ook het College van de Vlaamse Gemeenschapscommissie voor. Als voorzitter van de Brusselse dienst voor arbeidsbemiddeling BGDA veranderde hij de naam van die dienst in Actiris. Hij was ook voorzitter van de MIVB.

Reus Raimundo
In zijn carrière in de gemeentepolitiek blikt de ontslagnemende schepen vooral fier terug op zijn laatste verwezenlijking. "De Reus Raimundo is een Koekelbergs monument gebaseerd op Raymond Goethals. Hij zal in de toekomst rondtrekken door Brussel, Vlaanderen en Wallonië om het imago van de gemeente uit te dragen." 

Delathouwer heeft zich verder ook ingezet voor de promotie en het behoud van het Brussels dialect. In het schepencollege wordt hij opgevolgd door de 51-jarige Dirk Lagast, die Delathouwer reeds verving als schepen toen hij staatssecretaris werd.

Schepen Delathouwer stapte in 2015 zelf in het huwelijksbootje in het Brussels dialect. Hij werd getrouwd door burgemeester Philippe Pivin (MR). - beelden via Télé Bruxelles.
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?