Sammy Mahdi enige kandidaat om Joachim Coens op te volgen bij CD&V

Sammy Mahdi (CD&V), staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V), staatssecretaris voor Asiel en Migratie
© PhotoNews
| Sammy Mahdi (CD&V), voorlopig nog staatssecretaris voor Asiel en Migratie.
© PhotoNews
| Sammy Mahdi (CD&V), voorlopig nog staatssecretaris voor Asiel en Migratie.

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi is de enige kandidaat om Joachim Coens op te volgen aan het roer bij CD&V. Dat maakt de partij maandag bekend.

Coens maakte begin mei na een dramatische peiling bekend dat hij het vroeger dan voorzien voor bekeken houdt als voorzitter bij CD&V. Kandidaten om hem op te volgen konden zich tot vanmorgen/maandagmorgen 9.30 uur melden.

Mahdi bevestigde eerder al dat hij zich kandidaat zou stellen. Bij de vorige voorzittersverkiezingen verloor de Vlaams-Brabander nog nipt het pleit van Coens. Uiteindelijk wierp niemand zich op om het tegen de staatssecretaris op te nemen. Hij wordt zo de consensuskandidaat die Coens maanden geleden al op het oog had, nog voor hij besliste de handdoek vroegtijdig in de ring te werpen. Bij CD&V stonden normaal gezien voor dit najaar voorzittersverkiezingen gepland.

De CD&V-leden kunnen nog tot 24 juni stemmen. Mahdi heeft minstens de helft van de stemmen nodig. De uitslag wordt op de CD&V-familiedag op 25 juni bekendgemaakt. Als Sammy Mahdi verkozen wordt, stopt hij als staatssecretaris en moet de partij op zoek naar een opvolger.

Aftredend voorzitter Joachim Coens wenst Mahdi via twitter succes toe. Mahdi zelf zegt "met bijzonder veel goesting" kandidaat-voorzitter te zijn. "Let the beast go", klinkt het met een knipoog naar wijlen CD&V-premier Jean-Luc Dehaene.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?