Sfia Bouarfa ruilt PS voor PTB

© Twitter

Brussels parlementslid Sfia Bouarfa zegt de Parti Socialiste vaarwel na twintig jaar lidmaatschap. Bouarfa zal zich in mei aan de kiezer presenteren op een PTB-lijst.

"Na een lange strijd binnen de PS heb ik uiteindelijk besloten om de partij te verlaten", zegt Bouarfa op haar website. Sinds ze in december vorig jaar weigerde om het nieuwe Europese begrotingsverdrag goed te keuren, plaatste ze zich de facto buiten de PS. Onder meer in een interview met Brussel Deze Week had ze ook haar ongenoegen geuit over het beleid van de partij.

"De PS zit vandaag in een impasse en ik kan mijn socialistische idealen niet langer terugvinden in de partij", aldus nog Bouarfa. "Ik kan niet blijven zwijgen of steun verlenen aan een politiek die kiest voor steeds meer bezuinigingen, een harder immigratiebeleid en het beknibbelen op de rechten van werklozen en jongeren."

Daarom kiest Bouarfa nu voor PTB. "Ik zie de leden van die partij al jaren aanwezig op het terrein. Met hun militantisme en voorstellen zorgen ze voor een nieuwe wind en kunnen ze de hele linkerzijde beïnvloeden."

Bouarfa was tussen 1995 en 2012 gemeenteraadslid in Schaarbeek en zetelt sinds 1995 in het Brussels parlement. Van 2001 tot 2009 was ze senatrice.

Brussel Kiest 2014

Op zondag 25 mei vallen de federale, gewestelijke en Europese verkiezingen samen. Voor alle Brusselse berichtgeving kunt op een plek terecht: hier.
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?