SP.A kritisch over parkeerplan Schaarbeek: ‘Bijenkorf in plaats van vijf zones’

De gemeente Schaarbeek heeft haar lokaal parkeeractieplan klaar. “Het wijkt essentieel af van het gewestelijk parkeerbeleidsplan. Onbegrijpelijk,” zegt SP.A gemeenteraadslid Bernadette Vriamont.

De lokale besturen zijn volop bezig om lokale parkeeractieplannen op te maken, zoals gevraagd door het Brussels Gewest. Maar elke gemeente vult dat toch nog altijd in vanuit de eigen gemeentelijke logica.

Dat valt vooral op in de uittekening van parkeersectoren. Het Gewest wil kleine sectoren, waarbinnen de bewoners met een bewonerskaart gratis kunnen parkeren. Ze mogen ook in alle aangrenzende sectoren parkeren. Dat is het ‘bijenkorf’-principe.

De gemeente Schaarbeek wijkt daarvan af, zo blijkt uit de bijlage van het lokaal parkeeractieplan waarvoor nu een openbaar onderzoek loopt.

De gemeente wordt ingedeeld in vijf grote zones. Wie op de grens woont van de zone, kan toch in de aangrenzende zone staan, in de zogenaamde tolerantiestraten. “Het is onbegrijpelijk dat Schaarbeek zich niet inschrijft in het gewestelijk plan. De gemeente zal dat over afzienbare tijd toch moeten doen,“ zegt gemeenteraadslid Bernadette Vriamont (SP.A-oppositie).

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?