SP.A-voorzitter Crombez biedt ontslag aan

© SP.A

SP.A-voorzitter John Crombez heeft maandag zijn mandaat ter beschikking gesteld. Dat vernam zakenkrant De Tijd naar eigen zeggen bij meerdere bronnen. Het partijbestuur, dat voor de gelegenheid uitgebreid was tot alle SP.A-verkozenen, heeft unaniem gevraagd dat Crombez op post blijft tot er een nieuwe voorzitter is. In het najaar staan voorzittersverkiezingen op het programma.

De afgelopen dagen kwam er felle kritiek van de Vilvoordse burgemeester Hans Bonte (SP.A) en Bruno Tobback (SP.A), de voorganger van Crombez, op de voorzitter. Crombez heeft daarom zijn mandaat ter beschikking gesteld en het partijbestuur gevraagd na te denken.

"Hij bleef zelf niet op de vergadering, zodat zonder aarzeling kon worden gesproken", zei een SP.A'er. De uitkomst was dat de afspraken bevestigd zijn. Crombez is gevraagd op post te blijven tot er een nieuwe voorzitter is.

Het is afwachten of de Oostendenaar kandidaat zal zijn om zichzelf op te volgen. In de SP.A leeft het gevoel dat Bonte en Tobback met hun kritiek vooral beogen dat Crombez spontaan afziet van een tweede termijn als voorzitter.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?