Stadswachten delen PS-propaganda uit

Volgens Open VLD delen stadswachten in Jette verkiezingspropaganda voor de PS uit. Gemeenteraadslid en Vlaams lijsttrekker Sven Gatz vraagt een onderzoek.

Volgens een Open VLD-persbericht zag Brigitte Gooris, OCMW-raadslid voor Open VLD in Jette, op dinsdag 19 mei rond 17 uur in de Leon Theodorstraat in Jette drie mannen met kenmerkende paarse kledij en bedrukking "Stadspreventie" verkiezingsfolders voor PS-kandidate Souad Razzouk uitdelen.

Sven Gatz, fractievoorzitter voor Open VLD, reageert 'verbijsterd'. "Het lijkt misschien een kleine inbreuk, maar als je niet oplet krijg je straks een verkiezingsfolder van een politieagent die het verkeer aan het regelen is."

Jets eerste schepen Merry Hermanus (PS) ontkent dat stadswachten voor de gemeente Jette werken. "In Jette hebben de stadswachten een groen en geel uniform, en niet paars. Deze mensen moeten van een andere gemeente komen."

Razzouk zelf was niet voor commentaar bereikbaar.

Gatz zal de zaak bij de Jetse burgemeester aankaarten met de vraag om een onderzoek in te stellen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?