| Zomercongres van Open VLD op 26 juni 2022 in Sint-Lambrechts-Woluwe: heel wat nieuwe gezichten

Sven Gatz in 2024 met Open.Brussels naar de kiezer

SVG
26/06/2022
Updated: 26/06/2022 18.47u

De Nederlandstalige liberalen in Brussel trekken onder de vlag Open.Brussels naar de regionale verkiezingen in 2024. Dat is aangekondigd op het zomercongres in Sint-Lambrechts-Woluwe.

Open VLD Brussel zegt klaar te staan voor de wissel op de toekomst.

Sven Gatz nam de fakkel al over van Guy Vanhengel in 2019. Hij werd minister van begroting in de Brusselse regering, net zoals zijn voorganger.

Nu heeft Gatz een twaalf nieuwe gezichten rond zich verzameld waarmee hij in 2024 naar de kiezer wil trekken. Dat zal gebeuren onder de naam Open.Brussels.

"Er staat een nieuwe generatie klaar die de ambitie heeft Brussel als internationale hoofdstad mee vorm te geven. Ze hebben er duidelijk zin en staan klaar om te luisteren naar wat er leeft in de stad”, zegt minister Sven Gatz.

Naast de parlementsleden Khadija Zamouri en Carla De Jonghe noemt Gatz verder Quentin van den Hove (Schaarbeek), Martine Raets (Evere), Vincent Riga (Sint-Agatha-Berchem), Valérie Libert (Elsene), Kurt Deswert (Sint-Lambrechts-Woluwe) en Ethel Savelkoul (Etterbeek) die al eerder lokale verantwoordelijkheid hebben opgenomen.

In Vorst schuift de ploeg nieuwkomer Imane Belguenani (27) naar voor. Zij is al actief bij de fractie. In Brussel-Stad moet Frederik Ceulemans (32) het gaan waarmaken. Hij is woordvoerder van Open VLD in het Brussels parlement. In Elsene is er nog Chloë Van Hoegaerden (28). Sheraz Rafi(41) zal de liberalen versterken in Anderlecht. Ibrahim El Ouakili (30) treedt toe tot de ploeg van Sint-Jans-Molenbeek. Tot slot zal de jonge ondernemer Franc Bogovic (35) een rol gaan spelen in Sint-Pieters-Woluwe.

Opvallend toch, Vlaams Parlementslid Els Ampe (Open VLD) wordt niet genoemd.

Er werd zondag uitvoerig ingegaan op de koers die de liberalen willen inzetten naar de verkiezingen van 2024. Daarbij ligt de nadruk op economie, onderwijs en een betere samenleving. Zo wil de ploeg samen met het bedrijfsleven werk maken van een Brede School met oog voor diversiteit, verbinding en participatie. "Betere opleidingstrajecten en een goede samenwerking met Brussels bedrijven moeten jongeren meer kansen geven op de arbeidsmarkt," zo staat te lezen in het perscommuniqué.

Ook de opvang van nieuwkomers was zondag een congresthema. Open VLD Brussel wil, naast inburgering, meer inzetten op een netwerk van Brussel buddy’s, die nieuwkomers in de stad vertrouwd maken met de stad en de werking ervan.

De liberalen pleiten tot slot voor een meer leefbare stad. Die moet proper zijn en veilig.

Ampe not amused

Vlaams Parlementslid Els Ampe reageert fel op Twitter op de nieuwe naamsverandering naar Open.Brussels.

"Stomverbaasd dat Sven Gatz een naamsverandering aankondigt. Dit is niet ter discussie of stemming voorgelegd," zegt ze.

Ze voegt eraan toe dat ze wel degelijk aanwezig was op het congres. "Is dit een ledendemocratie? Ik ben liberaal en kandidaat in 2024. U kan op mij rekenen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni