'Traag schepencollege verspeelt 200.000 euro'

De gemeente Ganshoren ziet 221.699 euro aan haar neus voorbijgaan. Het schepencollege handelde volgens Groen! dermate traag dat het Gewest niet anders kon dan de centen voor het driejaarlijkse investeringsplan weigeren.

De subsidies moesten Ganshoren toelaten om de heraanleg van de Van Overbekelaan te financieren met gewestelijke hulp.

Groen!-gemeenteraadslid Alain Beeckmans wijst erop dat het Gewest de aanvraag nu weigert wegens minieme dossierfouten. Aangezien het project zo laat ingediend werd, is er geen tijd meer om die recht te zetten, meldt Beeckmans.

De reden voor het late indienen is volgens Beeckmans dubbel.

- Het oorspronkelijke project, de heraanleg van het kruispunt Peereboomlaan/ Van Overbekelaan werd afgevoerd, waardoor alle studies en procedures van nul dienden te beginnen.

- Het schepencollege verkoos het openbaar onderzoek uit te stellen, met de gewestelijke verkiezingen in juni 2009 in aantocht.

Het gemeenteraadslid betreurt in een communiqué "de onprofessionele aanpak van het schepencollege. Vooral het uitstellen van een openbaar onderzoek uit schrik om in de aanloop naar de verkiezingen eventueel negatief in de pers te komen en wat stemmen te verliezen, doet vragen rijzen. Dit bevestigt het cliché dat de tijdshorizon van de modale politicus niet verder reikt dan de volgende verkiezingen."

Burgemeester Michèle Carthé (PS) van Ganshoren was vrijdag niet voor commentaar bereikbaar.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?