Trump verbiedt Huisvoorzitter Pelosi naar Brussel te reizen

Amerikaans president Donald Trump verbiedt Nancy Pelosi, de Democratische voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, om naar ons land af te reizen. Eerst wil de president dat de Democraten met geld over de brug komen voor zijn grensmuur.

Pelosi zou vandaag naar Brussel afreizen, om er gesprekken te voeren met bewindsvoerders van de NAVO. Nadien zou ze doorreizen naar Egypte en Afghanistan. Dat feestje gaat nu niet door. “Door de shutdown spijt het mij u te moeten informeren dat uw trip naar Brussel, Egypte en Afghanistan is uitgesteld,” schrijft Trump in een brief naar Pelosi.”

“Ik denk dat het beter is dat u in Washington blijft om met mij te onderhandelen en u aan te sluiten bij de beweging rond Sterke Grensveiligheid om de shutdown te doen stoppen,” voegt hij er nog aan toe.

Het lijkt erop dat Trump wraak neemt nadat Pelosi hem op donderdag vroeg zijn State of the Union uit te stellen. De president wil 5,7 miljard dollar extra voor de grensmuur met Mexico, maar de Democraten blijven weigeren.

Om veiligheidsredenen was de reis van Pelosi tot op het laatste moment geheim gebleven.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?