Yusuf Yildiz en Hamza Boukhari verlaten Les Engagés en worden onafhankelijke gemeenteraadsleden in Schaarbeek

| Yusuf Yildiz en Hamza Boukhari verlaten Les Engagés en worden onafhankelijke gemeenteraadsleden in Schaarbeek.

Twee gemeenteraadsleden in Schaarbeek verlaten partij ‘Les Engagés’

© Belga
24/01/2023

Hamza Boukhari en Yusuf Yildiz, twee gemeenteraadsleden uit Schaarbeek, kondigen hun vertrek aan bij de partij Les Engagés. Ze worden onafhankelijk. “Het verbaast ons niet”, zo staat in een persbericht van de partij.

"Yusuf Yildiz en Hamza Boukari hebben ons op de hoogte gebracht van hun beslissing om de partij te verlaten. Deze beslissing verbaast ons niet", aldus de Schaarbeekse afdeling van de partij Les Engagés in een persbericht.

Yusuf Yildiz is in 2019 het team komen versterken. Hamza Boukhari, onafhankelijk op de cdH/CD&V+ lijst, had zijn zetel inmiddels bemachtigd na het vertrek van de voormalige schepenen Grimberghs en El Arnouki.

"Maar beiden hebben nooit deelgenomen aan het transitieproces van cdH naar Les Engagés. We betreuren het dat ze niet in onze nieuwe partij kunnen passen", zo staat het in het persbericht, ondertekend door de gemeenteraadsleden Marie Nyssens, Cédric Mahieu en Emel Köse, ook door OCMW-adviseur Artina Robaj. “We willen het respect van beide kanten behouden. We wensen Hamza en Yusuf daarom een ​​goede voortzetting", voegen ze eraan toe.

Ze vragen Hamza Boukhari ook "om zijn mandaat terug op de lijst te zetten", omdat hij niet rechtstreeks gekozen is, maar zetelt dankzij de vervanging na het aftreden van rechtstreeks gekozenen, en dus dankzij de stemmen van burgers die hebben gekozen voor de cdH/CD&V+ lijst 2018.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni