Twee Vlaamse raadsleden extra in Evere door opvolging

Het Everse college is geïnstalleerd, de bevoegd­heden zijn bekend.

Het schepencollege oogt opvallend gelijk aan dat van de vorige bestuursperiode. De coalitie bestaat uit PS en FDF. MR-schepen Alain Vander Elst verdwijnt uit de meerderheid. Daarmee komt een plaats vrij voor de PS. Die gaat naar nieuwkomer Ridouane Chahid, bekend als vicevoorzitter van de MIVB. Hij wordt bevoegd voor Personeel, Mobiliteit en Sport. Het Vlaamse schepenambt gaat van SP.A naar Open VLD, naar Martine Raets. De rest van het schepencollege blijft hetzelfde.

Bij de PS geeft dat het volgende beeld. Burgemeester Rudi Vervoort krijgt Openbare Werken en Veiligheid, Pierre Muylle is bevoegd voor Onderwijs en Financiën en wordt plaatsvervangend burgemeester als Vervoort minister-president zou worden in de Brusselse regering. Joseph Corten heeft Leefmilieu en Stedenbouw, Eliane Lepoivre-Daels Burgerlijke Stand, Fatiha Saïdi Openbare Netheid en Dominique Clajot Cultuur en Wonen.

Jeanine Joannes is de enige FDF-schepen. Zij wordt bevoegd voor Jeugd, Familie en Derde Leeftijd.

Martine Raets (Open VLD) wordt Vlaams schepen (Nederlandstalig Onderwijs en Cultuur) en krijgt, zoals dat in Evere de traditie is, een andere belangrijke portefeuille. Dat wordt Werk en Economie.

De Nederlandstalige raadsleden zijn verder Guy Vanhengel (Open VLD), Ingrid Haelvoet (CD&V), Pierre-Paul Goberecht (SP.A) en Griet Hubrechts (Groen). Die twee laatsten komen in de gemeenteraad als opvolger.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?