Tweede werffase gemeentehuis Elsene start in 2018

elsensesteenweg_viaductstraat_simulatie elsensesteenweg_viaductstraat_simulatie
© Arter - A2RC
© Arter - A2RC

De tweede fase van de werken aan het Elsense gemeentehuis zullen starten in februari 2018. Dat bevestigt schepen van Stedenbouw Romain De Reusme (PS). Drie herenhuizen op de Elsensesteenweg worden gerenoveerd, twee panden en het plantsoentje op de Viaductstraat worden afgebroken. “Die twee gebouwtjes hebben geen enkele esthetische waarde.”

In 2015 startte de gemeente Elsene met de vernieuwing van het ‘gemeente-eiland’, het blok tussen het Fernand Cocqplein, de Elsensesteenweg, de Viaductstraat en de Collegestraat. Daar wil het Elsense bestuur zo veel mogelijk van haar nu nog deels versplinterde diensten en kantoren samenvoegen. Fase 1, het onthaal aan de binnenplaats aan de Elsensesteenweg en de kantoren van het gemeentepersoneel, werd in januari voltooid.

Donderdagavond heeft de gemeenteraad de overheidsopdracht voor de werken van fase 2 goedgekeurd. Het bestuur trekt er 1.100.000 euro voor uit. De drie herenhuizen op de Elsensesteenweg blijven behouden, aansluitend komt er een moderne constructie, die doorloopt over waar nu een plantsoentje en twee gebouwen op de Viaductstraat staan.

“Die laatste gebouwtjes van één verdieping zijn lelijk en karakterloos, we kunnen ze niet gebruiken in het nieuwe project,” aldus De Reusme. “De werken starten in februari 2018 en zouden twee jaar later klaar moeten zijn.” In de tussentijd zou er geen hinder zijn voor het verkeer. “De werken blijven binnen de perimeter van de gebouwen.”

De oppositie blijft zich verzetten tegen de renovatie van het ‘gemeente-eiland’. Het ontwerp is lelijk en te duur, klinkt het.

gemeente_eiland_elsene
© A2RC Architecten

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?