Unia ontslaat Rachida Lamrabet na uitspraken boerkaverbod

Het federale gelijkekansencentrum Unia heeft medewerkster Rachida Lamrabet ontslagen. De juriste kwam onder vuur te liggen door haar uitspraken in het weekblad Knack over het boerkaverbod dat "tegen de vrijheid van de vrouw" zou ingaan. Staatssecretaris Demir (N-VA) benadrukt ondanks haar kritiek niet om het ontslag van Lamrabet gevraagd te hebben.

Staatssecretaris Zuhal Demir (N-VA) ligt al langer op ramkoers met het gelijkekansencentrum en kon de uitspraken van Lamrabet niet appreciëren. Ze vroeg Unia zich ondubbelzinnig te distantiëren van het standpunt van Lamrabet. Unia deed dat en kondigde aan gesprekken te houden met haar juriste.

Die gesprekken hebben uiteindelijk geleid tot het ontslag van Lamrabet, meldt Unia in een persbericht. "Het interview dat in Knack verscheen was de aanleiding voor een gesprek. Hierbij kwamen andere elementen naar boven die leiden tot een vertrouwensbreuk", aldus Unia. "Beide partijen spraken af hierover niet verder te communiceren."

Zuhal Demir zou niet op de hoogte zijn gebracht van het ontslag. "Dit is een aangelegenheid tussen een werkgever en haar werknemer", klinkt het in een reactie. "Ik zelf heb in ieder geval nooit om het ontslag gevraagd van mevr. Lamrabet, niet publiekelijk, niet in mijn gesprek afgelopen vrijdag met de Unia-directeurs Els Keytsman en Patrick Charlier over de werking en het perceptieprobleem van Unia."

Ik herhaal: distantieert @unia zich ondubbelzinnig van het standpunt van haar juriste? https://t.co/WBTsl6a4VN

— Zuhal Demir (@Zu_Demir) 21 maart 2017

 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?