Bruno De Lille

Vakantieplannen Brusselse politici: van de Alpen tot de Zuidfoor

© BRUZZ
26/07/2016

Welke reisbestemmingen en uitstappen staan gemarkeerd in de agenda’s van de Brusselse politici? Frankrijk, of Londen, bergwandelingen of yoga. Een overzicht.

Yvan Mayeur 13
Brussels burgemeester Yvan Mayeur (PS) kiest tijdens zijn vakantie voor frisse berglucht. Hij bevindt zich nu twee weken in de Alpen, aan de voet van de Mont Blanc. “Al kan de lengte van die vakantie evengoed verstoord worden als er iets belangrijks in de stad gebeurt”, klinkt het op zijn kabinet.

Om de vakantieperiode van Mayeur te overbruggen is er altijd een waarnemend burgemeester in het stadhuis aanwezig. Momenteel is dat schepen van Stedenbouw Geoffroy Coomans de Brachène (MR), volgende week is schepen van Toerisme Philippe Close (PS) aan de beurt.

Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) is momenteel ook in Frankrijk. Hij verblijft nog tot 15 augustus in Baie de Somme. Tot die tijd blijft minister Guy Vanhengel (Open VLD) nog op post in het binnenland. “Eén van ons beiden moet namelijk altijd direct bereikbaar zijn”, laat Vanhengel weten.

Guy Vanhengel Rudi Vervoort
Vanhengel maakt in tussentijd graag motortochten in België en uitstapjes met zijn kleinkinderen Tess en Max. Eind augustus trekt hij met zijn vrouw naar Nice. Hij rijdt ditmaal met de wagen naar daar en niet met de motor zoals hij traditiegetrouw al meer dan 30 jaar doet. “Deze keer gaan ze ook naar Nice uit solidariteit. Minister Vanhengel wil niet toegeven aan angst voor wat daar gebeurd is”, klinkt het op zijn kabinet.
Bruno De Lille
Bruno De Lille (Groen) is net aan zijn vakantie begonnen met een Citytrip naar Londen. Typisch toeristische attracties zoals een bezoek aan de London Eye, en een paar musicals bekijken staan op het programma. “Vanaf dit weekend gaat de reis verder naar Ipswich, daar logeren we in de zeer oude landmark, de Freston Tower. Daar is niets te doen, behalve ontspannen aan de oever van de rivier met een goed boek”, zegt parlementslid De Lille. Ook in Brussel wil hij zeker profiteren van een bezoek aan de Zuidfoor, een jaarlijkse familietraditie.
Voor goede sfeer en lekker eten, en om even weg te zijn van het zware politieke jaar, trekt Vlaams minister voor Brussel Sven Gatz (Open VLD) naar Portugal. De bestemming werd gekozen door zijn echtgenote.
Pascal Smet
Brussels Minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A) is nog niet op reis vertrokken. De vakantie met zijn familie staat pas aangekruist in de maand augustus van zijn agenda. De bestemming vindt hij tot de privé-sfeer behoren.
Ten slotte plant ook staatssecretaris voor Gelijke Kansen Bianca Debaets (CD&V) haar vakantie pas volgende maand. Ze gaat naar Toscane voor de Academia Delle Crete Senesi, een festival dat Philippe Herreweghe (Collegium Vocale) jaarlijks organiseert in historische kerken en kapelletjes. Ze trekt in augustus ook naar het Nederlandse Cadzand waar ze zal ontspannen door Yoga te doen op het strand. In Brussel bezoekt Debaets dan weer graag de nieuwe hotspot Bar Eliza in het Elisabethpark.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni