Van Grieken wandelt van Oostende naar Brussel

tom_van_grieken_voorzitter_van_vlaams_belang_de_dag_na_de_verkiezingsoverwinning_van_zijn_partij_op_26_mei_2019_c_photonews_1.jpg
© PhotoNews
| Tom Van Grieken, voorzitter van Vlaams Belang.
© PhotoNews
| Tom Van Grieken, voorzitter van Vlaams Belang.

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken zal tussen 19 en 29 mei van Oostende naar Brussel wandelen. Met als slogan "Doe ze luisteren!" wil hij onderweg zoveel mogelijk mensen spreken. De wandeltocht moet uitmonden in een grote protestmeeting in Brussel op pinkstermaandag.

Op ongeveer een jaar voor de verkiezingen wil het Vlaams Belang een protestmeeting in Brussel organiseren tegen het beleid van de verschillende regeringen. "Met de slogan 'Doe ze luisteren!' willen we een ijzersterk signaal uitsturen dat het beleid volledig anders moet", legt Van Grieken uit. De 'ze' in de slogan is dan de "elite" in de Wetstraat die volgens Vlaams Belang onvoldoende luistert naar "de mensen die de eindjes niet aan elkaar kunnen knopen en in de steek worden gelaten".

Voorafgaand aan de protestmeeting wil de Vlaams Belang-voorzitter op tien dagen tijd zelf van Oostende naar Brussel wandelen. De bedoeling is om daarbij elke dag halt te houden in een Vlaamse gemeente en er zo veel mogelijk mensen te ontmoeten. "Ik wil tijdens mijn wandeltocht niet alleen zijn waar de mensen zijn, maar ook samen met hen naar Brussel stappen", aldus Van Grieken.

De wandeltocht moet uitmonden in en een protestbijeenkomst in Brussel. Die meeting zelf zal plaatsvinden op het Albertinaplein aan het station Brussel-Centraal. Vlaams Belang zal bussen inleggen vanuit heel Vlaanderen.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?