Vander Taelen: 'Bang om onze waarden op te dringen aan allochtonen'

© brusselnieuws.be
30/09/2009
Groen!-politicus Luckas Vander Taelen haalt snoeihard uit naar het gedrag van de allochtone jongeren in zijn Vorste buurt en in Brussel. "Waarom durven we niet opkomen voor wat eigenlijk essentieel is: respect voor de wetten en de waarden van het land waarin we leven?"

In een opiniestuk in De Standaard neemt Vlaams parlementslid en voormalige Vorsts schepen Vander Taelen geen blad voor de mond.

"Twintig jaar geleden was ik ervan overtuigd dat de jonge nieuwe Belgen snel geassimileerd zouden worden", schrijft Vander Taelen, die zelf in Laag-Vorst woont. "Maar nu is in Brussel een generatie van rebels without a cause opgegroeid die zich altijd verongelijkt en tekortgedaan voelt. Nooit voor iets verantwoordelijk, het is altijd de schuld van de overheid, van de racistische Belgen."

"Misschien moeten we ons eens afvragen hoe het komt dat we aanvaard hebben dat principes als de vrijheid van kunstenaar en gelijke rechten voor man en vrouw niet voor iedereen gelden in dit land. Waarom durven wij niet opkomen voor wat eigenlijk essentieel is: respect voor de wetten en de waarden van het land waarin we leven?"

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Vorst , Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni